Online knihkupectví, kde najdete ty nejkrásnější knihy pro děti

Listopadové novinky

IMG_20191109_151554-01

Listopadové novinky přinášejí fascinující výpravu do doby ledové, sezámení s Fridou Kahlo a jejími roztomilými mazlíčky, chytré vyprávění o tom, že na jinakosti není vůbec nic špatného, sedm legračních pohádek z fantastických krajin, hravou sbírku pozoruhodných zajímavostí ze světa zvířat, čtvrté dobrodružství Harryho Pottera v ilustracích Jima Kaye a zábavnou infografiku pro děti. Nakoukněte, určitě je z čeho vybírat! :)

 092

Obří obleva

Fascinující výprava do doby ledové.

Vydejte se na ces tu po jednotlivých kontinentech pravěké Země a tváří v tvář se setkejte s podivnými, úžasnými a obř ími tvory doby ledové. Objevte lenochody velké jako žirafy, pásovce velikosti auta a bobry převyšující medvědy. Seznamte se také s našimi pr vními předky. Na rozkládacích stranách, kterých je kniha plná, prozkoumejte dobu ledovou do nejmenších detailů!

092a

 

088

Frida Kahlo a její animalitos

Seznamte se s Fridou Kahlo a jejími roztomilými mazlíčky

Frida Kahlo byla výjimečná už jako malá holčička – vynikala nezlomnou vůlí, nezměrnou představivostí a zvídavostí, ale také láskou ke zvířatům, která ji provázala po celý život. Fridini mazlíčci v mnohém odráželi její vlastní osobnost, ale byli jí také inspirací a věrnými společníky. Seznamte se s jejími pejsky, opičkami, kočkou, papouškem i dalšími němými tvářemi z Fridina malého zvěřince, a zároveň skrze ně poznejte jednu z nejslavnějších malířek všech dob.

 IMG_20191109_151318-01

 

076

Strakáč a Tioni

Chytrá knížka o tom, že na jinakosti není vůbec nic špatného.

Co bys dělal, kdyby tvůj kamarád vypadal úplně jinak než všichni ostatní? A co bys dělal, kdybys byl odlišný ty a jiní (Tioni) by se ti smáli? Někteří z nás mají možná větší nos, někomu zase odstávají uši, někdo má křivé zuby… Klukovi z naší knížky se na těle objevily skvrny a už se jich nezbavil. Dostal kvůli tomu dokonce i jméno – Batika. Knížka lektora osobního rozvoje Daniela Rušara a ilustrátorky Adely Režné přivádí děti k poznání, jak důležité je skutečné přátelství. Učí je, jak se z nedostatku dá udělat přednost a že smích bývá dobrým lékem na každou bolest.

 076c

 

089

Cesta z Ošemetna

Sedm legračních pohádek z fantastických krajin

Kdo to kdy viděl, aby byl vodník červený? Kdo kdy slyšel mluvit psy a kdo jedl obří okurku salátovku, která chce poroučet celé zemi? V našich pohádkách plných legrace se může stát cokoli. Spisovatel Tomáš Končinský si rád hraje se slovy a domýšlí věci do krajností, ale vsaďte se, že v jeho fantastických příbězích o bytostech z dalekých krajin poznáte i sami sebe. Nebo vy snad někdy (jasně že jen výjimečně) nebýváte líní, nafoukaní nebo ustrašení?

IMG_20191109_150241-01

 

045

Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech

Hravá sbírka pozoruhodných zajímavostí ze světa zvířat

Věděli jste, že chobotnice má tři srdce? Že pštros neumí couvat? Že včely nikdy nespí? Nebo že se tučňáci smějou, když je někdo lechtá? Tato a mnohá další fascinující fakta ze zvířecí říše podaná s vtipem a lehkostí najdete v bohatě ilustrované knížce od populární švédské umělkyně. Maja Säfström žije ve Stockholmu a její prvotina Ilustrovaný atlas neobyčejných faktů o zvířatech vyšla v roce 2016. Setkala se s velkým ohlasem po celém světě, zaslouženě také získala mnohá ocenění a práva na její vydání byla prodána do téměř dvaceti zemí. Maja mezitím vytvořila další dvě pokračování – jedno zaměřené na pravěké tvory a druhé o zvířecích mláďatech.

IMG_20191109_150339-01

 

079

Zvířecí říše

Fascinující průvodce říší zvířat.

Co má rypouš sloní společného s leopardem? A co páv s krocanem, nebo dokonce outloň s gorilou? Kniha Zvířecí říše oslavuje obrovskou rozmanitost království zvířat. Popisy nejvýraznějších zástupců jednotlivých skupin živočichů v ní ožívají v nádherných ilustracích, díky nimž můžeme překvapeně sledovat, kolik roztodivných barev zvířata mají a jak moc se mohou lišit velikostí a svými vlastnostmi. Vstupte do Zvířecí říše a poznejte živočichy planety Země!

IMG_20191109_150930-01

 

086

Harry Potter a Ohnivý pohár – ilustrované vydání

Čtvrté dobrodružství Harryho Pottera v ilustracích Jima Kaye

„Půjde o tři úkoly, jejichž plnění bude rozloženo do celého školního roku a které prověří schopnosti šampionů v mnoha různých ohledech… jejich kouzelnickou zdatnost – jejich odvahu – umění logické dedukce – a samozřejmě, jejich schopnost čelit nebezpečí.“ V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

IMG_20191109_150556-01

 

085

Já a svět

Zábavná infografika pro děti

Ahoj! Jmenuji se Eliška a bydlím s rodiči a bráchou Jakubem. Ráda si hraju s kamarády, sportuju a jezdím na výlety. Ale samozřejmě musím taky chodit do školy a dělat domácí úkoly... I z obyčejného příběhu se toho můžete hodně dozvědět. Eliška vypráví o svém životě v České republice, její povídání ale doplňují také barevné a názorné infografiky. Díky nim se malí čtenáři dozví, jak žijí děti jinde na světě, a budou se s nimi moci srovnat. Zároveň se nenásilnou, hravou formou naučí číst grafy a diagramy.

IMG_20191109_151444-01

 

OBJEDNÁVEJTE ZDE