Online knihkupectví, kde najdete ty nejkrásnější knihy pro děti

Co číst na jaře?

Pusťte si to pravé knižní jaro domů a začtěte se do knížek plných slunce, kytiček a přírody. Už je konečně teplo, a tak i ideální čas pro čtení knížek venku. Vyražte na procházku, výlet nebo na zahrádku a nezapomeňte si do batůžku přibalit pěkně zelené a svěží jarní čtení. 

jaro

...

Postavte ze stránek knihy košatý strom! Bavte se a poznávejte zvířata i rostliny.

Vydej se do tajemného světa, který se skrývá v kořenech, pod kůrou kmene či v koruně stromu. Naučíš se poznávat druhy stromů a zjistíš spoustu zajímavostí o jejich životě. Poznáš zvířata a rostliny, které na stromech nebo v jejich blízkosti žijí, a proč. Jednotlivé stránky knihy můžeš rozložit a poskládat do velkého obrázku. Košatý strom tak během chvilky vyroste přímo ve tvém pokoji. Tak si ten zázrak užij a objevuj!

022

 

Poznejte blíže kouzelné tukoně, které znáte z knih Zubr si hledá hnízdo a Medvěd nechce jít spát.

Kdo jsou tukoni? Kouzelné bytosti, které se s radostí a láskou starají o les — někteří pečují o stromy, jiní o květiny a další zase o zvířátka a ptáčky. Jedni si s jeho obyvateli hrají, jiní je připravují na střídání ročních období a ukládají zvířátka k zimnímu spánku. Vzpomínáte, jaké trápení měli se zubrem, který chtěl prospat zimu, přestože zubři v zimě nikdy nespí, nebo s medvědem, který zase za žádnou cenu nechtěl jít spát?

Jedním z tukoňů je i Tuláček. Poznáte ho snadno podle batůžku — vypadá jako žalud. Jen tak si chodí lesem a navštěvuje přátele. Zrovna dnes si chtěl dát čaj se svým přítelem stromem. Jenže v noci byla veliká bouřka a stalo se něco ošklivého. Poradí si s tím Tuláček i ostatní tukoni?

033

 

Víte, jak správně zasadit ředkvičky? Kdy sklidit dýně a jaké při tom všem použít nářadí?

Každé z ročních období zahradníkovi přináší nové výzvy. Proto je tu praktická Velká kniha zahradničení pro děti, která s pomocí hravých ilustrací Elisy Géhin představuje všechny zásadní úkoly, se kterými se v průběhu roku malí i velcí zahradníci mohou setkat.

Velkoformátová kniha rozdělená na 4 části (jaro, léto, podzim, zima) učí děti, jak vypěstovat a sklidit svou první úrodu a mít z ní co největší užitek. Nabádá je ale také k tomu, aby svět odehrávající se na našich zahradách a balkonech více vnímaly a obdivovaly. Budou proto třeba pozorovat pohyb květin při měsíčku nebo se učit rozeznávat jedlé volně rostoucí květiny.

Z této knihy ovšem nebudou nadšené jen děti. Nabízí totiž velké množství tipů a rad zkušených zahradníků, které mohou být užitečné i pro dospělé zahrádkáře. Věděli jste například, že nejlepším opatřením proti slimákům, je vedle květiny položit kolečko okurky?

041

 

Vzhůru do podzemních skrýší!

Víte, že rezatá liška je velká nepořádnice a že jezevec je jedno z nejčistotnějších zvířátek, které má dokonce svůj vlastní záchodek? Přesto jsou to sousedi, kteří se často dělí o jednu noru. Nevěříte? Tak s námi pojďte nahlédnout do jejich tajemných domečků a komůrek skrytých pod pařezy a vývraty v hloubce i několika metrů pod povrchem… Budeme se prodírat podzemními labyrinty a navštívíme veselou králičí rodinku, ale třeba i ospalé medvědy v jejich jeskynním pelíšku a nezbedné malé hranostaje v noře zděděné po myškách. Z nádherně ilustrované encyklopedie, která je součástí knihy, se dozvíte další zajímavosti z říše zvířat – například že i obávaný a neohrožený medvěd grizzly se jednomu malému zvířátku raději vyhne obloukem… Tak na co ještě čekáte? Vzhůru do lesních brlohů a doupat!

009

 

Hravá encyklopedie hmyzu pro malé čtenáře

Není hotel jako hotel. V tomto hotelu přespávají hosté, kteří mají tykadla. Tak třeba v posilovně zvedá činky mravenec, který uzvedne mnohem víc, než sám váží. Po bowlingové dráze číslo 1 se valí kulička vrubouna obecného. A u baru posedává samička komára – nasává výtečnou malinovou limonádu…

Jsou tak malí a křehcí, člověk je v přírodě snadno přehlédne. A je to škoda. Víš ty vůbec, jak barvité můžou být příběhy ze života hmyzu? Tak třeba tesařík – vypadá jako nespolečenský mudrlant, ale to způsobují jen jeho velmi dlouhá tykadla, přes která se k němu nikdo nemůže moc přiblížit. Anebo vážka – jak to, že nespadne, i když křídly mává tak zřídka a ledabyle? Jiný hmyz by už dávno spadl! A tak dále a tak dále… Svět hmyzu je skutečně podivuhodný. A proto už neotálej. Otevři tuto knihu, vstup do hmyzího hotelu a poznej zblízka jeho křehké hosty s tykadly a krovkami. Recepční slunéčko sedmitečné už na tebe netrpělivě čeká a nervózně ťuká tužkou do stolu…

Netradiční knížku o hmyzu pro malé čtenáře ilustroval talentovaný výtvarník a grafik Tomáš Kopecký.

043

 

Půvabná knížka o krásách lesa pro nejmenší objevitele.

Pro malé děti je svět kolem nás plný neobjevených světů a zákoutí, které je třeba náležitě prozkoumat. Jedním takovým úžasným místem je les. Přijměte proto pozvání na procházku mechem, pod korunami smrků, kolem ptačích hnízd. Provázet vás bude malý medvídek a nuda s ním opravdu nebude! Dozvíte se, která zvířátka v lese bydlí, jaké tam rostou stromy, proč prší nebo odkud se berou šišky. Garantujeme vám, že knížku plnou krásných a veselých obrázků nebudou chtít malí objevitelé pustit z ruky.
Jednoduché úkoly vtipně zasazené do příběhu udrží jejich pozornost a zajistí, že se budou do lesa – ať už skutečného, nebo toho na papíře – stále rádi vracet.

046

 

Humorné a poučné leporelo o tom, jak se dělá hedvábí.

Co udělá bourec morušový, když zjistí, že neumí létat, a hrozně by si přál vzlétnout? To se dozvíte v tomhle kouzelném leporelu. A kromě toho se taky naučíte, jak se vyrábí hedvábí... Humorné a poučné leporelo o tom, jak se dělá hedvábí.

094

 

Poznejte s partou zvířecích kamarádů různé typy lesů a uvidíte, jakou roli v daném ekosystému mají!

Seznamte se s různými typy lesů a také s rostlinami a zvířaty, které je obývají, pomocí naší party zvířat. Jsou na cestě za svým životním dobrodružstvím: chtějí se vrátit domů, odkud pocházejí. Ale co když neví, kde jejich domov je? Naštěstí je tu Karlík. Ten jim pomůže objet různé lesy světa, prozkoumat je a zjistit, jestli to není domov některého z nich. Co se stane, až dojdou na konec své cesty? O tom vás zvířátka jistě ráda zpraví. Zveme vás na cestu, na které se přiučíte mnoha novým věcem!

095

 

Naučte se s dětmi rozeznávat nejznámější listnaté stromy.

Jednoho dne vykoukl ze země malý zelenkavý semenáček. V údivu si prohlíží vysoké stromy kolem. „Kým asi budu, až vyrostu,“ ptá se. „Břízou, dubem, nebo snad kaštanem?“

Každý strom v parku mu o sobě vypráví spoustu zajímavých věcí, ale semenáček se nejspíš žádnému z nich nepodobá. Nebo přece jen ano?

Milá obrázková knížka představí dětem jedenáct nejběžnějších stromů. Díky dojemnému příběhu si snadno zapamatují, jak stromy vypadají, jakou mají kůru, plody, listy a květy.

101

 

Kniha pro malé čtenáře, kteří mají rádi med a chtěli by se o včelařském řemesle něco dozvědět.

Medvěd Lumír, hlavní postava této dětské knihy, provází čtenáře celým včelařským rokem: od podletí až k medobraní. Kde včely berou vosk k stavbě svého díla, co je to propolis a k čemu slouží, jak funguje včelí společenství a kdo co v úle dělá…

103

 

Inspirativní příběh pro malé čtenáře s nádhernými ilustracemi Evy Chupíkové vás zavede do nádherné zahrady.

Jitřenčina zahrádka je pro ni a pro její kamarády kočičku Lízu a pejska Titiho to nejkrásnější místo na světě. Celé dny si zde hrají, objevují všechna zákoutí a poznávají její obyvatele: krtečka, ježka, pilné mravenečky, užitečné netopýry nebo droboučké pavoučky. Pokud se chcete do Jitřenčina království podívat a dozvědět se, jak to bylo s maličkými housátky, protivnou vosou nebo zahrádkou v pokojíčku, otevřete tuto knížku plnou překrásných ilustrací a přeneste se tam…

008

 

Krásně ilustrovaná kniha obsahuje také praktické informace, které by měl znát každý včelař.

V pustém údolí, kde nic nebylo ani nerostlo, žil osamělý Josífek. Bývalo mu často mu smutno. Až jednoho rána za chaloupkou na něj čekalo překvapení. Zatoulaný včelí roj si hledal nový domov. Josífek měl z nových sousedek velkou radost a zjistil, jak krásné je se o někoho starat. A když toužíme, aby se něco změnilo k lepšímu, že nejdůležitější je začít u sebe.

105