Online knihkupectví, kde najdete ty nejkrásnější knihy pro děti

Medvědí příběhy

Knížkujeme s medvědy! V naší nabídce najdete příběhy o medvědech a jejich kamarádech.

Můžeme Vám nabídnout medvědí objetí nebo procházku po lese, máme i medvědího odborníka na přísloví a rádio.
Už jste slyšeli o medvědovi, který se nechtěl uložit k zimnímu spánku?
Pomůžete jednomu medvědovi najít jeho klobouk?

Medvědi prý nevědí, ale my to víme jistě, medvědí příběhy nás baví! 

1_medvedi_pribehy

Úplně ze všeho nejlepší je někoho obejmout. A svět se hned stane krásnějším. 

Jednoho rána prozradí táta Medvěd svému synkovi tajemství: nejbáječnější způsob, jak prožít krásný den, je někoho pořádně obejmout. Medvídka okamžitě napadne: Tak pojďme obejmout našeho souseda pana Bobra! A taky slečnu Lasičku! Zajíce! Vlka! Housenku! Než zapadne slunce, táta se synkem obdarují svým vřelým objetím každého obyvatele lesa.
Opravdu každého? Nebo snad přece jen na někoho zapomněli?

Dojemný příběh o tom, že prosté objetí – pokud je skutečně od srdce – dokáže zázraky. Zkuste to. Obejměte své dítě, společně si čtěte a smějte se roztomilým a vtipným obrázkům. 

 038

 

Co dělají zvířátka v zimě, když všechno zasype sníh? Třeba takový medvěd celou zimu prospí. Počkat, ale já nechci jít spát! Co kdyby mi něco báječného uteklo?

Podzim pomalu končí. Brzy přijdou tukoni a uloží medvěda k zimnímu spánku. Už pro něj připravili krásný teplý pelíšek. Jenže medvěd potká zubra, který mu vypráví, jaké to je v zimě. Ach, to musí být nádhera, zasní se medvěd. Taky bych chtěl poznat sníh i mráz a zažít zimní radovánky. Podaří se tukoňům medvědího neposluchu přemluvit, aby šel spát?

035

 

Půvabná knížka o krásách lesa pro nejmenší objevitele.

Pro malé děti je svět kolem nás plný neobjevených světů a zákoutí, které je třeba náležitě prozkoumat. Jedním takovým úžasným místem je les. Přijměte proto pozvání na procházku mechem, pod korunami smrků, kolem ptačích hnízd. Provázet vás bude malý medvídek a nuda s ním opravdu nebude! Dozvíte se, která zvířátka v lese bydlí, jaké tam rostou stromy, proč prší nebo odkud se berou šišky. Garantujeme vám, že knížku plnou krásných a veselých obrázků nebudou chtít malí objevitelé pustit z ruky.
Jednoduché úkoly vtipně zasazené do příběhu udrží jejich pozornost a zajistí, že se budou do lesa – ať už skutečného, nebo toho na papíře – stále rádi vracet.

046

 

Příhody jednoho brýlatého medvěda...

Medvěd brýlatý žije sám v malém srubu v lese, umí číst a psát a rád poslouchá rádio. A taky je vášnivý odborník na přísloví. Píše si je na malé kousky papíru, má jich stovky. Ne vždy ale ví, co které znamená, a někdy je trochu zmatený. Ale co na tom záleží, věty jako „Jablko nechodí po horách, ale po lidech“ zní přece skvěle! Ve vzrušujícím medvědově životě se toho děje spousta: potká kouzelníka, učí se létat a zjistí, co je to takový dekanečník. Všechno se ale změní jednoho dne, kdy se objeví medvědice, a brýlatá k tomu. Jestlipak bude chtít s medvědem zůstat v jeho chaloupce?

059

 

Medvěd ztratil klobouk. Co když ho už nikdy neuvidí? Počkejte! Viděl ho...

Ve své bestsellerové debutové obrázkové knize vypráví oceňovaný Jon Klassen příběh medvěda, který zratí klobouk.
Medvěd se marně vyptává zvířátek, která potká, zda ho viděli. Podaří se mu kloubok najít? Vzpomene si sám, kde je?

054